Tuesday, February 10, 2009

bukan untuk annurnuha.

peringatan awal~bukan untuk annurnuha.

Salamu’alaik huda.=)

Walaupun mustahil surat ni,nak sampai ke tangan awak.saje nak tulis jugak.moga thru sembang2 malaikat izrael kiter ngan awak,mungkin je cerita ni terslip ke pendengaran awak.

Firstly,hurm..where should I start?

Pagi tadi,kiter mintak tolong nadia kisskan awak untuk kiter.kiter xsempat nak balik.exam pun xstart lagi.awak xkisah kan?

Waktu kiter dapat berita awak ada AML dari puteri,kiter xdela sangka yang awak dapat type M4 dan cepat sangat progress.xsangka dalam masa 2 bulan kiter dah xboleh dengar suara awak.xpela,at least you are still here,in my memory.(moga2 Allah jauhkan kiter dari Alzheimer.)

Hurm..sebenarnya kiter beli tiket balik lepas dengar dari cikgu saidah yang awak hardly make it even for another year.kiter pi beli tiket petang tu jugak.sorry,xbagitau hal sebenar,tapi kiter xtipu.kiter balik ni,memang nak gi cari sponsor. Rasanya awak memang dah figure it out awal2 lagi.

Allah dah tulis awal2,kiter xsempat jumpe awak lagi.Alhamdulillah,Allah bagi kiter peluang chat and dengar suara awak lagi,walaupun xdapat nak tengok macam mana keadaan awak,dapat dengar suara jadila.xpelakan,kalau itu yang terbaik.=)

Anyway,remember the salwa polkadot yang kiter belikan awak tu,actually kiter beli kat diri sendiri,sampai kat rumah,baru sedar,xde belikan apa2 untuk awak.xpela,awak amikla salwa tu,kiter boleh beli bile2 je.tapi,nampaknya , kiter bagi kat nadia jela.

Masa awak,mula coma hari tu,kiter xpernah sangka awak xkan bangun lagi.tapi relief sangat bila ayah awak kata , awak sempat mengucap sebelum doctor put awak into ‘deep’ sleep.Alhamdulillah,tu je kalimah yang keluar dari mulut kiter.xde apa lagi yang lebih baik yang mampu kiter harapkan sebagai seorang sahabat.khusnul khatimah
buat awak,Alhamdulillah.

Ingat tak one of our conversation ,awak cerita pasal lecturer awak Tanya siapa yang paling awak sayang?bila ada yang jawab mak,ada yang jawab ayah.tapi bila lecturer tu cakap,bahawa kat akhirat nanti,mak tak kenal anak,sahabat tak kenal sesame sahabat,suami tak kenal isteri,hanya Allah tempat berlindung dan bergantung waktu tu.semoga Allah ampunkan dosa2 kiter semua,ringankan beban kiter di dunia dan di akhirat.

Last but not least,kiter rasa plan nak gi shopping together tu,kena tunggu sampai akhirat la.insya’Allah.=)

Pagi tadi,waktu kiter cakap ngan nadia,nadia Tanya kite,

“kak izzah bile nak balik?”

Same macam awak Tanya kiter.berat kiter nak jawab.kiter sampai lambat lagi.20/02.kiter dah janji ngan dia,kiter gi jumpe dia ,biler kiter sampai Malaysia nanti.insya’Allah kiter ziarah rumah baru awak.


ur favourite song.=)

Sampai jumpa lagi.
(hugs and kisses for you.)

6 comments:

wani said...

adoi sedihnye :(

izzah said...

semoga huda bahagia kat 'sana'.

wani,berusaha!=)

wani said...

usaha!!
tabah izzah!!

hartini islet of lingerhen said...

adeh.sedihnye.wlupn tak knl spa yg akak cite, tp ksdhn nya mmg trsa. smga akak huda ditempatkan brsm2 org yg soleh. amin.

izzah said...

ameen.insya'Allah.=)

siti nurani abdullah said...

sob sob..:(