Tuesday, April 27, 2010

berkat

salamu'alaik ya nuha.

Alhamdulillah,semoga semua sentiasa dalam linkungan kasih sayang dan hidayah Allah.:)

memandangkan life kat melaka lebih sikit sibuk (macam xbetul je ayat ni~) dari kat manipal,maka rasanya entry pun kena lebih pendek.jadi this time,iA-meh kita share apa yang kita belajar masa kelas tafsir Abi(ustaz tu,bahasakan diri dia Abi pada kami)

okai.

berkat,apa maksudnya? (atau bahasa arabnya-barakah bukan barzakh eh)

---kalau kat johor,berkat tu--makanan kenduri yang tuan rumah bagi pada tetamu yang datang untuk dibawa balik ke rumah.
--tapi,bukan tu maksud berkat yang sebenarnya.huhu~

---berkat maksudnya-menyuburkan kebaikan.
eg:ilmu yang berkat-maksudnya iA,ilmu tadi akan menyuburkan kebaikan dalam hidup kita.

faham kah?

Alhamdulillah-dah tahu dah,korang memang pandai belaka.

jumpa lagi nanti,iA.

jaga diri,jaga iman--jaga mata--jangan asyik nak pandang yang bukan2 je.:)

3 comments:

aMeL said...

assalamualaikum!

haa... dah ada orang balik rupenye~
ko ni... senyap lama sangat!

eh? Abi?? cam kenal jek... heheh!
Abi seorang murobbi yang hebat! best! dan sempoi~ jek... tu belum dikira bile bergandingan dgn Ummi lagi tuh..

izzah said...

w'salam.
oh,baru notice konye comment.hoho.

ha'ah.Alhamdulillah,hari tu sempat jumpa ummi sekali.:)

best2.^^

amel036yippee said...

ye.. ye..

aku paham, ko kan sibukkk! heheh!

aku rasa ko mesti dah tak kenal rupe aku kan? sebab aritu terserempak cara berdepan kat "sekolah yg bercahaya" pun ko tak sedar...

muke dekkk jek!