Sunday, May 22, 2011

sehari sabtu :)


Salamu'alaik ya nuha.

Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah :)

sesungguhnya kita merancang dan Allah juga merancang.dan Allah lah sebaik-baik perancang.

semalam,bolehla dikatakan hari yang productive,bermula dari pagi sampai ke isya'.

seperti hari2 yang luar biasa,bila anda pergi program qiyam ,anda akan dikejutkan untuk qiyam.Alhamdulillah,Allah izinkan kami semua menghidupkan hening pagi sabtu kami bersama-sama.seronok tau~

lepas siap,subuh berjamaah kat masjid + sarapan free ^^,kami pun pulang ke kolej dengan pengetahuan bahawa akan ada masalah belakan electric dari 9am-6pm.uuuu~

tunggu2,ada je electric.tiba2,pukul 10.45 am (?),eletrik dah xde.xperasan pun,sebab dah tertidur kat meja.

pukul 11.45,keluar lunch,sambil masing2 giat fikir "nak study kat mane?" (ada exam ,selasa ni.tolong doakan~).

lepas lunch kat windmill bukit beruang,kami singgah solat kat masjid .. . (xtau nama dia~),kemudian kami ke kampung buku .yeay!!

kampung buku~menarik kan?
sampai kat botanical garden,penuh parking,maka kami decided parking je kat depan kampung buku.sangat best suasana kat sana-menggalakkan kami membaca buku-dalam sejam-dua yang pertama.

kemudian,kami pergi maen dam ularla,dam hajila (meng'conquer' kidz corner)..banyak sangat aktiviti boleh buat kat situ.:)

masuk waktu asar,kami pun berangkat ke mydin.solat,shopping dan makan.

kemudian,niat nak sambung study kat A&W kat jusco pulak (sebab dapat berita dari mak guard,eletrik xde sampai pukul 9pm-xkanlah nak bergelap kat kolej kan?).baru je nak amik turn ke jusco,dapat mesej-dah ada eletrik dah!!-hooray!!

kami pun buat u-turn,dan pulang.

solat maghrib ,isya'---tido~

:)

Alhamdulillah!

p/s:kepada sesiapa yang ada kat melaka,selain coffee bean,mcD (janganla sokong Israel),library community kat jusco,ada satu lagi tempat menarik untuk anda study -->kampung buku!! :)

No comments: