Monday, October 20, 2008

rumah terbuka kg. marshmell0w..

Salamu’alaik ya nuha..


Alhamdulillah,0pen h0use yang dirancang telah berjaya dilaksakan..eventhuogh banyak kekurangan (maklumla first time) ,tapi pengalaman menjamu 0rang makan adalah perkara yang BESH!! Terima kasih sebab datang,..=)
Dalam menjayakan majlis ni,banyak perkara2 pelik dan perkara lawak berlaku..heheh..


Mari kiter mulakan dengan meeting pertama kami..dari nasi beryani ke nasi t0mat0 kami merapu..dari mee h00n t0m yam ke akhirnya mee sup ..heheh..


Maka,mulalah siri pembelian barang2..beli kentang dapat ciku,beli halia dapat lengkuas,beli mee h00n dapat su’un..beli daun sup dapat daun saderi ,dan macam2 lagila..lawak betul.





Setelah trial dibuat beberapa kali,maka kami dengan slumber jayanya masakla untuk 0pen h0use kampong marshmall0w..sebelum tu,jangan xtau ramai yang sebuk call mak memasing ,nak dapatkan resepi..selame ni,mak masak kat dapur,xpernah nak tahu..sekarang ,dah kene masak sendiri,baru kelibut..heheh..lawak2..


Dalam siapkan barang2,ramai yang datang t0l0ng..rajin betul..rase macam wat kenduri pulak..penuh 0rang kat umah..kalau kat j0h0r ,0rang kater “rewang”..ader yang sebuk p0t0ng bawang,hiris cili,siat ayam..bla..bla..bla..ape2 pun terima kasih kawan2..=)






hari jumaat tu,walaupun sedikit kelam kabut pada mulanya,tapi Alhamdulillah,semua makanan siap dimasak sebelum tetamu sampai..(walaupun lepas tu,ade yang xcukup..hee..maaf.)


Alhamdulillah..ramai yang datang..huhu..serunuk tau..reramai urang datang rumah..heheh..rase excited..tapi,kepenatan nak jayakan majlis tu memang xdapat dinafikan..xpela,janji hati puas..bukannye selalu..=)


Terima kasih semua..


Semuga dengan usaha membuat 0pen h0use ni,yang jauh kiter dekatkan,hubungan yang selama ni renggang dapat kiter rapatkan ,yang dah rapat kiter kukuhkan..insya’Allah.=)


selamat hari raya,maaf zahir dan batin..=D

2 comments:

mama yg dh sehat said...

mmg best open ouse mereka *peace*

izzah said...

*wink*