Saturday, July 18, 2009

merindui dia yang jauh di mata~

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Asyura~

Salamu’alaik ya nuha.

Huhu..

RINDU

~tu kan salah satu perasaan yang Allah kurniakan kepada kita semua buat ingatan kita kepada apa2 yang kita sayangi apabila jauh di mata..

Alhamdulillah,atas kurniaan perasaan ni,kita ingat kepada mereka yang tiada di depan mata,lebih2 lagi apabila lama dah tak bersua. Atau apabila masa belum mengizinkan untuk bertemu.

Teringat satu entry dalam SaifulIslam mengenai pemuda2 yang dirindui Saidina Umar (Impian Umar atas anakmu).Selanjutnya bolehla teruskan pembacaan dalam SaifulIslam..

(ni,nak kena baca buku-setelah bersuka ria di mangalore~)

Lagipun,xrasa layak diri ni,nak bercerita panjang dengan pengalaman hidup dan amalan yang sekelumit cuma ni.

Semoga Allah jumpakan kita semua dengan pemuda2 impian Umar agar cita2 mahu membangkitkan Tamadun Islam lebih cepat tercapai.ameeen.

Ya Allah,bantulah kami dalam membantu agamaMu,bantulah kami dalam membantu hamba2Mu yang lain,ya Allah bantulah kami membantu diri kami sendiri.

Barangsiapa menghendaki keuntungan di akhirat akan Kami tambahkan keuntungan itu baginya,dan barang siapa menghendaki keuntungan di dunia Kami berikan kepadanya sebahagian (keuntungan dunia),tetapi dia tidak mendapat bahagian di akhirat.(Asy-Syura: 20)

No comments: