Thursday, October 29, 2009

sch00l health visit~

Salamu’alaik ya nuha.

Hari ni,kami buat ‘Sch00l Health visit’

Best sangaaaaaattttttt.^^

Kami sampai dalam pukul 3.00pm dan apa yang kami buat kat sek0lah tadi tu adalah
-ukur tinggi
-cek berat
-cek kebersihan dan tahap kesihatan di0rang.
-amik gambak..klik..klik..:)
~best,sebab rasa macam sedikit berguna kepada masyarakat.^^




Hurm-apabila sese0rang tu,rasa berguna kepada 0rang lain,itu adalah satu cara untuk dia meninggikan self value dan ini akan assist dia untuk menjalani hidup dengan lebih baik.

Sebab tu,kadang2 bila kita c0me cr0ss kes2 yang melibatkan mereka yang sakit-especially yang dah lama sakit,di0rang akan jadi frustrated dengan diri sendiri sebab, rasa diri xberguna kepada yang lain + selalu menyusahkan 0rang lain.

0leh tu,izzah rasa adalah penting untuk 0rang2 yang menjaga pesakit-hanya membantu mereka apabila mereka perlukan bantuan je-xperlu sentiasa membantu.let say,kalau dia mampu makan sendiri-xpayah suapkan-sebab apabila aktiviti2 yang dia mampu lakukan,kita dah t0l0ng buatkan macam mana kita nak t0l0ng dia reinstall his/her self value?

Give them m0re space but always be there if they need any help.


p/s:tu apa yang izzah rasala.terima kasih banyak2 semua.
:)

2 comments:

syahadahrabitah said...

salam izzah..
setuju!nnti kat msia..msti izzah rasa lagi best posting commed kat sini nnti^_^
x sabar tunggu korang balik msia!=)

izzah said...

w'salam.
xsabar gak nak balik,tapi macam takut nak balik pun ade gak~huhu.

tunggu,iA,kiter jumpa kat melaka nanti.^^