Wednesday, September 14, 2011

Allah,Allah,Allah

Salamu'alaik ya nuha.:)

Subhanallah wa bihamdihi
Subhanallah hal adzim

Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah.^^

Segala puji bagi Allah,atas segala nikmat yang dikurniakanNya,hinggalah saat ni.(banyak woo~)

manusia,ada banyak permintaan,banyak benda yang dirisaukan kan? sebab,kita hamba yang xboleh dan xmampu nak pasti tentang apa2 perkara pun--sebagai contoh,kalau dah ada makanan depan mata pun,belum tentu itu adalah rezeki yang bakal mengenyangkan kita,boleh je makanan tu terjatuh ke,atau tetibe ada lalat2 hinggap--xkanlah nak makan jugak kan?

angkatlah tangan dan berdoalah. ^^

ada satu doa yang Rasulullah s.a.w ajar untuk mengurangkan kerisauan2 manusia ni,yang maksudnya:
ya Allah,aku berlindung denganMu dari rasa sedih dan gelisah,dan aku berlindung padaMu dari sikap pengecut dan bakhil,dan aku berlindung padaMu dari cengkaman hutang dan penindasan orang,ameen.
semoga Allah tenangkan hati2 yang gelisah dan sedih,semoga Allah pelihara kita semua dari sikap pengecut,bakhil dan dipelihara dari cengkaman hutang dan penindasan orang.

all the best,untuk mereka2 yang exam,percayalah iA,Allah akan mudahkan mereka yang memudahkan agamaNya.^^

2 comments:

Hilmi Mahmud said...

salam.

lagi aktif blog izzah time2 exam ni.. insyaAllah urusan kita semua dipermudahkan Allah...

yg pasti, Allah la tempat kita bergantung harap, dan mohon pertolongan.. waktu2 camni la kita rasa yg kita ni mmg xde pape, lemah je.. sobs...

another 2days! ma'a tawfik wan najah..

izzah said...

w'salam.

blog ni memang macam tu,dari manipal lagi.lagi sibuk nak exam,lagi banyak entry.hoho

iA,Allah mudahkan.rabbuna yusahhil!ameen :)