Saturday, September 17, 2011

detik2 kesayangan,ahaks~

Salamu'alaik ya nuha.

Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah.

segala puji bagi Allah Yang Maha Besar,Maha Pengasih dan Maha Penyayang atas segala nikmat yang telah dilimpahkan tanpa putus-putus.

oh,tajuk berkenaan.

hurm,dalam kepayahan,kekalutan dan ketunggang terbalikan persediaan nak menghadapi exam selasa ni (tolong doakan),Allah selalu hantarkan detik2 yang sentiasa mengingatkan 'niat untuk ALlah','niat untuk ALlah'. terutama sekali bila rasa macam ni:

 ya Allah,macam mana nak buat ni,banyaknye lagi nak baca
 ya Allah,terlupa pulak,baca dah hari tu..uuuu...
 jap,xsihatla,xleh nak gi kelas revision..uuu..
 oh,tu pun kena baca e? (dengan nada terkejut),banyakla nak kena baca ni (yela,siapa suruh prepare last minute!)

mana x nya,xde kekuatan dari sisi diri ni nak menempuh semua ni,melainkan apa2 yang Allah pinjamkan,dari segi kefahaman,kesihatan,kerajinan -semuanya lah!

kanak2 ber'window shopping'

selain tu,Allah jugak selalunya akan hantar detik2 yang macam ni (melalui orang2 laen),bila rasa macam malas atau dah xlarat nak baca buku:

 kita nak keluar makan,nak ikut x?
 kita nak gi jj jalan2,nak ikut?
 kita nak gi bengkel,betulkan kereta ,boleh temankan ? (eh,ni betul2 berlaku)
 kita nak gi IT fair,nak ikut x?
 yang lagi best-kita nak balik nilai,nak ikut x? (yang ni,walaupun hati melompat-lompat kegirangan nak ikut,tapi xjadi ikut)
 dan above all--azan pun berkemundang--elok je,pergilah mengadu dengan Yang Maha Mendengar!

semoga Allah mudahkan urusan kami semua dunia dan akhirat,dan korang jugak.


ya ALlah,terima kasih atas segalanya,segalanya indah ya Allah.ya Allah,kekalkan ukhwah antara kami dan sampaikanlah kami ke syurga bersama-sama,jadikanlah kami jiran di syurga nanti,ya Allah jangan Engkau jauhkan hati-hati ini dari satu sama lain,dan janganlah Engkau jauhkan hati-hati ini dariMu.

2 comments:

fizzi shamsudin said...

Assalamualaikum kak Izzah...
semoga dipermudahkan mnjawab semua soalan exam..Gud luck Dr..:D

izzah said...

w'salam.

thanx fizzi,selamat hari raya yang ke 20!

maaf zahir dan batin.thanx,doakan kitorang,take care kat india-oh,teringat rendang korang di pagi raya.

hehehe:)