Tuesday, August 5, 2008

exam!!


salamu'alaik ya nuha..

dalam minggu terakhir sebelum final exam nih,memang banyak yang dilakukan..banyak membaca jugakla..akhirnya ,cereberum digunakan dengan sebaiknya..banyak jugak perkara2 pelik yang berlaku selain membaca buku..hoho..


'kawan study-- aben--'


papan info yang tetibe penuh bile dah nak exam..


lambakan buku..UNO sebagai pengasah cerebellum


UNO yang dipinjam dari rumah jiran aka ogy

banyak aktiviti yang dilakukan sambil membaca buku..sambil mengasah cereberum ,sambil2 tu,asahla cerebellum..


hmm..jangan stress sangat2 kawan..insya'Allah ,Allah mudahkan urusan kiter semua.jangan lupa,disamping usaha, doa dan tawakal penting untuk kestabilan emosi untuk menjawab exam.


luangkanlah sikit masa,nak tanya khabar kawan2 lain,support kawan2 lain,beri kata2 semangat..xla susahkan sangat pun..senyum,and say,"you can do this"..that's not something really difficult ,isn't it?


next,kalau petang2 tu,pegila jenjalan,ambik angin luar..your brain need some green scenery and fresh air after the whole day with books..then,if cuaca mengizinkan,pegila jogging ataupun pegila melompat2,biar berpeluh sikit-->nanti,barula dapat endorphine free..mudah sikit nak rasa gembira.


hmm..bile dah penat2 study,silela berehat kejap.everything need rest..laptop ni pun,kalau on 24/7 ,ada yang 'hang' kang..


seterusnya,kalau rasa susah,rasa macam banyak giler nak kena study..you're not alone.everyone feels the very same feeling.


so,smile..enjoy the tense.=)


jangan lupa doakan orang lain..sharing is caring,isn't it?



p/s: lepas habis baca post merapu ni,silela dekati orang yang paling dekat ngan korang senyum.tanya khabar dia..kalau rasa macam xmampu nak cakap apa2,pegang bahu dia, gosok belakang dia pun dah cukup baik..banyak pahala korang dapat,bagi support kat dia..=)



2 comments:

kak ja said...

izzah!!!sonok men uno ngan izzah..sbb kte asyik menang je!!hehe...thanx 4 everything,my fren..esp 4 d support when i was down..cayang izzah!! =D
n 1 more thing..good luck 4 dis becoming unis..ayuh kte sme2 berusaha,k!! =D

izzah said...

=) berusaha!!

sayang kak ja jugak..=D