Tuesday, November 11, 2008

another trip to malpe

salamu’alaik ya nuha..


semalam,kami beriadah ke malpe..


7.00-berkumpul depan bangunan ichs..setelah puas bergambar dan berposing akhirnya bas yang ditunggu-tunggu pun tiba..kami yang terdiri dari batch 19-23,satu bas tu,kire lawa2 jela


8.30-tiba ke malpe beach..lepas puas dengar pak cik driver bunyikan hon..ntah berapa juta kali..(hyperbolic je ni.)


8.45-cari kawasan redup..kami pun buat halaqah baca ma’thurat..Alhamdulillah..



kawasan redup,tempat baca ma'thurat.


9.15-bahagi group berdasarkan warna kegemaran..cerita pasal kenapa anda suka warna tu,dan apa kelebihannya..huhu..pura2 suka purple..payahla,bile xde specific warna favourite nih..haih~~..semua warna pun LAWA..


9.45-main2..siapa susun barang2 paling panjang..huhu..kami bantai ikut suka je,kami juara..hahahha..group laen,jangan marah ae..



yeay!!kami menang..namun "menang" ukhwah jauh lebih bermakna.=)

10.00-bertolak ke tempat makan..itadakimas!!


rumah ,tempat kami berteduh dan makan..=)

sambil tunggu food didistribute,kami tengok pertunjukan ular.. scary berry je(kata pidin),kalau kater eddy-scary merry Christmas tree..ape sajela..yang penting perut kenyang..pernah dengar puisi dulu2??


Gendang gendut tali kecapi,
Kenyang perut ,senang hati..



kasut yang tersusun kemas,sebelum makan..lepas makan,xberapa pastila.


10.30-semua siap makan..Alhamdulillah..acara kemuncak..talk oleh kak sol..dan sesi pengenalan dari nenek naqibah,sampaila cucu..insya’Allah,ada umur sampaila cicit,piut,miut..=)



talk oleh kak sol--pengenalan satu keluarga besar.

11.30-kami bertolak pulang..



bila sampai kat tepi laut,kiter kene main air..=D



pulang..dengan macam2 perasaan..bahagia..=)

All in all—program ni best..ingat,usrah bukan hanya sekadar talk2 dan menghadap Quran dan hadis..malah riadah,rehlah pun part of usrah..buang jauh2 semua tanggapan salah mengenai usrah..moh join usrah..kami mengalu-alukan kehadiran korang dengan tangan terbentang luas..hanya menanti tangan yang dihulur bersambut..=)


special thanks buat batch 19 dan semua yang terlibat menjayakan program ni,batch 19-- sponsor program ni(duit dalam poket kami sikit un xberusik..)..moga Allah limpahkan kami semua dengan kesabaran,mengukuhkan langkah kami dan menolong kami menghadapi mereka yang kafir..


p/s:masa tu,lebih kurang je..bukan betul sangat pun..hee..

2 comments:

yaNi said...

salam izzah.
ni macam program Tautan Hati musim kedua je.

izzah said...

heheheh..=)